Известие

Collapse
No announcement yet.

на газ дебитомер и Л-сонда работят ли?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• на газ дебитомер и Л-сонда работят ли?

ДА ВИ ПИТАМ КАТО СИ КАРАМ НА ГАЗ ДЕБИТОМЕРА И ЛАМБДА СОНДАТА ИГРАЯТ ЛИ НЯКАКВА РОЛЯ ИЛИ САМО КАТО Е НА БЕНЗИН ЧЕ НЕМИЕ ЯСНА РАБОТАТА
    Hее важно колко коня имаш под капака, а какво магаре си зад волана!!!!Alfa Romeo 164 ts 2000c 90г.

Re: на газ дебитомер и Л-сонда работят ли?

Първоначално публикувано от NEDKO
    ДА ВИ ПИТАМ КАТО СИ КАРАМ НА ГАЗ ДЕБИТОМЕРА И ЛАМБДА СОНДАТА ИГРАЯТ ЛИ НЯКАКВА РОЛЯ ИЛИ САМО КАТО Е НА БЕНЗИН ЧЕ НЕМИЕ ЯСНА РАБОТАТА
    Без дебитомер няма да може да запалиш дори и на ГАЗ
    Ако откачиш ламбда сондата дори и на бензин няма да има някаква огромна разлика. ЕКУ-то ще я клампира и ще вдигне малко разходът На ГАЗ лмбдата не играе роля, единствено когато има газов инжекцион трябва да е изправна

п.с. Не пиши с големи букви и малките се виждат По правила се пише на кирилица и не с главни букви
    sigpic

Comment

благодаря колега беше много изчерпателен
      Hее важно колко коня имаш под капака, а какво магаре си зад волана!!!!Alfa Romeo 164 ts 2000c 90г.

Comment

Добре де, а как след като влиянието на ламбдата върху общия разход е приблизително 7-10%, при мен при "заспала" сонда разхода скочи от 7 на 12 на дълго и от 9 на 15 градско? Как да си обясня това де?
        Mitsubishi Outlander
        Mitsubishi Space Star
        Daihatsu Terios

Comment

влиянието на РАБОТЕЩА ламбда в посока икономия може би се има впредвид а иначе при неработеща такава (или секва друга сензорна гад) компа минава в авариен режим и се вдига разхода.. ама пък чак с 6л
          '93 ALFA ROMEO 155 2.0 TS
          '98 ALFA ROMEO 166 2.0 V6 TB

Comment

Първоначално публикувано от Crusader
            Добре де, а как след като влиянието на ламбдата върху общия разход е приблизително 7-10%, при мен при "заспала" сонда разхода скочи от 7 на 12 на дълго и от 9 на 15 градско? Как да си обясня това де?
            Нещо много странно ми звъчат тия разходи с 50% нагоре Не казвам, че си измисляш, ама е голяма разликата
            Аз съм си правил опит на моята (докато я карах) - откачам буксата на сондата, вътре нищо не светка по таблото, колата продължава да работи по същият начин и преди да откача буксата и така карам 1 седмица. Засичам разход на бензин - един и същ И стигнах до извода, че сондата не ми работи (незнам дали е била мързелива или не) и ЕКУ-то е минал в режим при който не взима данни от този датчик Не съм си правил труда да я сменям, защото разликата щеше да е малка. Колата ми харчеше около 11/100 бензин градско заедно с климатроник Ако я бях сменил, сигурно щеше да падне на 10,5/100 (максимум ), което не е никаква разлика
            При теб сигурно има и друг проблем
            sigpic

Comment

Бе не знам, но сместа явно е супр обогатена, щото чак мирише на бензин /неизгорял/ и доста пуши черно, в аутодата-та пише евентуално температурни датчици или дебитомер, но всичко е проверено и си е ОК, ааа и колата работи доста нестабилно на бензин, като че ли и леко прекъсва на обороти, а на високи обороти напераво хълца, дюзите обаче си работят и тях съм проверил, горивен филтър сменен, налягането на помпата си е ОК - 3 бара, направо не знам, а на газ мърка като котак
              Mitsubishi Outlander
              Mitsubishi Space Star
              Daihatsu Terios

Comment

Бе не знам, но сместа явно е супр обогатена, щото чак мирише на бензин /неизгорял/ и доста пуши черно, в аутодата-та пише евентуално температурни датчици или дебитомер, но всичко е проверено и си е ОК, ааа и колата работи доста нестабилно на бензин, като че ли и леко прекъсва на обороти, а на високи обороти напераво хълца, дюзите обаче си работят и тях съм проверил, горивен филтър сменен, налягането на помпата си е ОК - 3 бара, направо не знам, а на газ мърка като котак
                Може и дебитомер да е, ама не е само ламбда със сигурност Толкова да мирише на бензин да прекъсва и да пуши черно
                sigpic

Comment

още нещо да добавя,на моята 164 с двете делка,немога да я намеря тая Л-сонда, гледам колекторите ама изобщо нея виждам,вазможно ли е да няма

Comment

Възможно е!
                    Mitsubishi Outlander
                    Mitsubishi Space Star
                    Daihatsu Terios

Comment

Възможно е!
                      Не е възможно
                      Отдолу преди катализатора седи Трябва да легнеш или на канал за да я видиш
                      sigpic

Comment

може и да нияма ланда сонда а да е с лъжец

Comment

има варианти без Л-сонди,най-вече за Италия,и 75,и 164
                          Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

срещал са такива и бг и те саветвам да ходиш на диагностика ако е
                            такава да ти видият лажеца и да го регулират на сенд иначе не става и ще береш ядове както и аз

Comment

наистена няма сонда,каде да ида в пловдив на стенд за този лажец?

Comment

Working...
                              X